CAL XOCOLATER             Habitatge d'Ús Turistic
Camí de Sant Romà de la Clusa s/n 08613 Vilada
|| calxocolater@hotmail.com

 LLOCS D'INTERÈS:

  

 SANTA MAGDALENA DE GUARDIOLANS.
Es una església situada al mateix lloc de Guardioles, documentada des del sigle X; La església está des de el 1001. Es tracta d'una construcció romànica del s.XII que va ser modificada posteriorment, en època moderna. Destacant un campanar d'espadanya i el ferro de la porta.
 


 SANT JOAN DE VILADA
Sant Joan de Vilada ja apareix documentat al 903, en un acte de consagració de la desapareguda Santa Maria de Roset. El edifici originari era romànic, del s.XII, del qual només quedan alguns murs. La construcció actual va ser fruit de unes remodelacions sofertes en el sigle XVII siguint els models de barroc rural. Consta d'una nau amb capelles laterals i un campanar. Abans de desaparèixer en el 1936, destacava un retaule barroc de la Verge del Roser.

 

 CASTELL DE ROSET
Les restes d'aquest castell antic s'assenten damunt d'un penyal, sota la Serra de Picamill, de difícil accés. El lloc es documenta en el s.xi, però no és fins al 1026 que es nomena pròpiament el castell. L'any 1309 estava en mans de Sibil·la de Berga, el 1321 ja era propietat dels barons de la Portella i, més endavant, va anar dels Pinós. Va tenir bastant importància en el s.xv durant la guerra civil catalana. Sembla que en el s.XVI va ser abandonat, encara que els senyors del Castell de Roset apareixen documentats fins al s.XVIII.

 

 

SANT MIQUEL DE LES CANALS

Situada damunt dels mateixos Canals de Sant Miquel. Es tracta d'un petit edifici romànic, però no es tenen notícies fins al segle XVIII.

 

 

 

MASIES

És necessari, també, anomenar l'interès d'algunes masies de Vilada, com són: els Eres de Vilada, El Soler, Casa Santpere, Ca Llebre, La Masó o les Eres de Guardiolans; aquesta última documentada en el s. XIV, va ser la residència de l'erudit Ramon Anglerill i també lloc de repòs de l'escriptora Aurora Bertrana els últims anys de la seva vida.
 
 

 EXCURSIONS

Si vols veure les excursions mes interessants per la nostra zona entra a aquest enllaç i escull el que mes t'agradi.

 
http://es.wikiloc.com/wikiloc/map.do#lt=42.136948&ln=1.93162&z=4&tab=0